Lediga jobb

För närvarande finns nedan tjänster lediga.

Uthyrare/förvaltare kommersiella lokaler

Har du viss erfarenhet av hyresadministration och är nyfiken på att utveckla dina kunskaper i fastighetsbranschen? Är du intresserad av kommersiella lokaler med koppling till idrott och hälsosam fritid? Vi är ett glatt gäng med högt engagemang som söker en kollega. Trivs du i ett värderingsstyrt mindre bolag i stark tillväxt kan detta vara något för dig.

Sportfastigheter är ett ungt bolag inom Uppsala kommunkoncern som utvecklar och förvaltar arenor och platser för idrott, rekreation och event. Vi jobbar för både bredd- och elitidrott, liksom för alla som vill ha en hälsosam fritid.

Uppsala kommun växer och planerar fortsätta växa med nya bostäder och hela stadsdelar. För Sportfastigheter innebär det att behovet av nya idrottslokaler kommer att öka och fortsätta öka under en överskådlig tid. Aktuella projekt är bland annat en helt ny fotbollsarena på Studenternas och en friidrottsarena på Gränby sportfält. På Studenternas bygger vi också kommersiella lokaler för att tillföra liv och verksamhet i vardagen på ett idrottsområde och skapa en ny mötesplats i stan.

Bolaget äger idag 50 fastigheter med totalt 46 000 kvm och står inför en kraftig tillväxtfas de närmaste tre åren vilket betyder att vi måste se över både kompetens och organisation. Dialog med vår beställare blir allt viktigare tidigt i processen för att tänka ihop kring funktioner, miljökrav och tillgänglighet.

Vi agerar testbädd för ny innovativ teknik där det är möjligt. Vi ska successivt förbättra standarden i anläggningarna. Men också öka tillgängligheten och söka nya spännande användningsområden för att nyttja anläggningarna så väl som möjligt.

Arbetsuppgifter
Dina kunder är olika företag som söker en fastighet att utvecklas och trivas i. Du hjälper dem att hitta rätt lokal för ändamålet. Du blir en del i förvaltningsavdelningen, där du och dina kollegor arbetar med förvaltning, drift och uthyrning av våra fastigheter. Du kommer både arbeta med uthyrning och förvaltning.

Som uthyrare kommer arbetsuppgifterna främst bestå av
- uthyrning av kommersiella lokaler
- att tillsammans med förvaltarna jobba med underhållsplaner, kontraktsskrivning, ekonomiuppföljningar och dokumentation
- framtagande av hyresofferter och avtalsskrivning
- tillhörande administration i och utveckling av vårt fastighetssystem

Arbetet innebär mycket kundkontakter. Du kommer att matcha kunders behov mot lediga lokaler, marknadsföra fastigheter, genomföra visningar och diskutera anpassningar för att sedan förhandla hyresavtal.

Vi är ett bolag under utveckling vilket gör att arbetsuppgifter med tiden kan förändras utifrån kunders och organisationens behov. Vi erbjuder dig en bred roll i ett mindre bolag där det finns möjligheter att lära sig mycket inom branschen. Du får möjlighet att utvecklas och ta dig an olika sorters projekt.

Kvalifikationer
Du har erfarenhet av fastighetsbranschen och av hyresadministration i kombination med en eftergymnasial utbildning, gärna inom fastighet och/eller förvaltning. Du har kunskap om hyreslagstiftningen och goda kunskaper i ekonomi. Körkort B är också ett krav för den här tjänsten. Har du erfarenhet av uthyrning av kommersiella lokaler är det starkt meriterande. Erfarenhet av förhandling, ekonomiuppföljningar och fastighetssystem är även det ett plus.

Det är viktigt att du trivs med mycket kontakter och har ett serviceinriktat, tillmötesgående och säljande sätt. Din förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är god och du kan både uttrycka dig välformulerat och vara inlyssnande. För att lyckas i rollen behöver du kunna strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt och ha god förmåga att förstå ekonomiska samband. Vi uppskattar dig som vill bidra med ditt engagemang i ett mindre bolag där vi hjälps åt med det mesta.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Kurt Geschwindt, fastighetschef, tfn 018-7270339, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, tfn 072-593 28 06.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2018-04-08

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Sök tjänsten via lediga jobb på uppsala.se här.

 

Projektledare

Vill du bli del av ett lag med hög ambition, där vi bryr oss om varandra, jobbar tillsammans och lär av varandra? Är du i början av din karriär finns möjligheter till mycket god utveckling hos oss. Är du mer erfaren erbjuder vi dig direkt några riktigt roliga fastighetsprojekt inom idrott och hälsofrämjande fritid. Som projektledare hos Sportfastigheter har du möjlighet att vara med på en stark och föränderlig tillväxtresa, där du är med och påverkar utvecklingen.

Sportfastigheter är ett ungt bolag inom Uppsala kommunkoncern som utvecklar och förvaltar arenor och platser för idrott, rekreation och event. Vi jobbar för både bredd- och elitidrott, liksom för alla som vill ha en hälsosam fritid.

Uppsala kommun växer och planerar fortsätta växa med nya bostäder och hela stadsdelar. För Sportfastigheter innebär det att behovet av nya idrottslokaler kommer öka och fortsätta öka under en överskådlig tid. Aktuella projekt är bland annat en helt ny fotbollsarena på Studenternas och en friidrottsarena på Gränby sportfält. På Studenternas börjar vi nu också bygga 13 000 kvm kommersiella lokaler.

Bolaget äger idag 50 fastigheter med totalt 46 000 kvm och står inför en kraftig tillväxtfas de närmaste tre åren vilket betyder att vi måste se över både kompetens och organisation. Dialog med vår beställare blir allt viktigare tidigt i processen för att tänka ihop kring funktioner, miljökrav och tillgänglighet. Vi agerar också testbädd för ny innovativ teknik där det är möjligt. Digitala lösningar och god tillgänglighet för att möjliggöra ökad användning av anläggningarna är också en nödvändighet. Liksom att hänga med i nya trender gällande idrott, rekreation och fritid.

Arbetsuppgifter
Du blir som projektledare del av ett team på projektavdelningen, som ska leverera allt från investeringsplaner och kalkyler, till färdiga anläggningar. Det betyder att en del av arbetsuppgifterna kommer att bestå av ren projektledning, men också att tillsammans med projektchefen jobba med planering, beslutsunderlag, kontraktsskrivning, markaffärer, detaljplaner, systemutveckling, ekonomi och dokumentation. I en inledningsfas kan du komma att medverka i pågående projekt och utföra projektarbete ihop med projektledaren för att sedan successivt ta egna projekt.

Som projektledare hos Sportfastigheter ansvarar du från utredning och program, till projektering och byggande. Under hela processen interagerar vi med vår hyresgäst och de olika verksamheter som innefattas, som föreningar och andra slutanvändare samt med våra kollegor på förvaltningssidan. En välplanerad och strukturerad överlämning till vår förvaltning och vår hyresgäst är också ett ytterst viktigt inslag i ditt projekt.

I ditt ansvar ingår kort sagt allt det som krävs för ett väl fungerade projekt som uppfyller alla projektmål och som vi som fastighetsägare kan vara stolta över. Det innebär myndighetsärenden, investeringskalkyler, kostnadsstyrning och kostnadsuppföljning, tidsplanering och tidsuppföljning, samordning med hyresgäst och andra aktörer, upphandling av konsulter och entreprenörer, uppföljning av hållbarhetskrav och arbetsmiljömål med mera.

Tjänsten innefattar upphandlingar som sker enligt lagen om offentlig upphandling (LOU).

Kvalifikationer
Rätt person för tjänsten har minst 3 års relevant erfarenhet inom fastighets-, konsult- eller entreprenadbranschen och erfarenhet av projektledning och upphandling. Du har en eftergymnasial utbildning inom fastighetsförvaltning/-teknik eller bygg/installation eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kunskap i projektering och/eller projekteringsledning samt investeringskalkyler efterfrågas också. Körkort B är ett krav för den här tjänsten.

Har du dessutom erfarenhet av eller kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU), fastighetsekonomi, arbete inom föreningslivet och/eller hyreslagstiftning är det ett plus. Det är också meriterande om du har arbetat i både privat och politiskt styrd organisation.

Du behöver trivas med att arbeta självständigt, tycka om att ta ansvar och driva dina processer framåt. Vi värdesätter god initiativ- och samarbetsförmåga, driv och affärsmässighet samt en administrativ ådra. Du har förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag och gillar att hitta effektiva lösningar. Din förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är god. Vidare förväntas du ha ett intresse av att tänka i termer av utveckling av bolagets värde inom ramen för bolagets ägardirektiv och vision.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Conny Niklasson, projektchef, tfn 072-724 39 50, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, tfn 072-593 28 06.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2018-04-08

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Sök tjänsten via lediga jobb på uppsala.se här.