Lediga jobb

För närvarande söker vi 

Projektledare för nybyggnad av issportarena

Vill du leda uppförandet av en av de största och viktigaste arenabyggena i Uppsala? Vill du se en arena växa fram från programskede till inflytt? Vi söker nu en erfaren projektledare som vill delta i en stark och föränderlig tillväxtresa där du kommer att vara med och påverka utvecklingen!

En ny issportarena för hockeyspel i högsta serien, SHL, samt konståkningstävlingar på nationell nivå ska byggas på Gränby sportfält. Preliminär publikkapacitet: 5 000 åskådare. På arenan ska också konserter och andra event kunna genomföras. Befintliga ishallar ska parallellt byggas om och till samt förbättras för främst breddverksamhet.

Utredningsskedet beräknas vara avslutat till sommaren, därefter följer ett programarbete och projektering. Planerad byggstart är under hösten 2021 och hösten 2023 ska det vara färdigt för inflyttning och första nedsläpp.

Sportfastigheter är ett bolag inom Uppsala kommunkoncern, som bygger, utvecklar och förvaltar platser för idrott, rekreation och evenemang. Idag är vi 19 anställda, på Salagatan, nära Vaksala torg och resecentrum, med utmärkta pendlingsmöjligheter. 2020 flyttar vi in i nya lokaler vid fotbollsarenan Studenternas, intill den vackra Stadsträdgården, 10 minuters promenad från stationen.

Ditt uppdrag
I din nya roll som projektledare hos oss kommer du att få ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag att driva och leda ett av de största arenabyggena i Uppsala. Du kommer leda projektet genom programhandlings- och projekteringsfas; upphandling av entreprenör/-er; byggproduktion samt överlämnande till förvaltning och hyresgäst.  

En viktig del av arbetet är att vara en tydlig kravställare och arbeta konstruktivt tillsammans med berörda aktörer för att bygga en funktionell arena. Aktörer som berörs är exempelvis föreningsliv, näringsliv och kommunens förvaltningsorganisation. En viktig del i arbetet är att kommunicera framdrivandet av projektet på ett enkelt och pedagogiskt sätt med både berörda aktörer och styrgrupp. Du kommer också som företrädare för projektet att möta ett stort intresse från media.

Vi lägger stor vikt vid överlämnande till förvaltning och kommande hyresgäst och du kommer att från tidigt skede samarbeta med förvaltare och driftorganisation. Till ditt stöd och bollplank kommer det att finnas 3 projektledande kollegor och din projektchef.

Du ansvarar för att driva projektet från start till mål genom att planera, genomföra och följa upp projektet i ett nära samspel med berörda aktörer.

Du kommer att ansvara för:
projektmål
• organisering och resurstillsättning
• tidsplanering och tidsuppföljning
• riskanalyser
• kontinuerlig rapportering av status, avvikelser och uppföljning av kostnader till projektchef och bolagsstyrelse
• system- och bygghandlingar
• myndighetskontakter och tillstånd
• uppföljning av programfrågor
• kostnadsstyrning och kostnadsuppföljning, ÄTA-hantering samt prognostisering
• analys och utvärdering av alternativa funktionella och tekniska lösningar
• hållbarhets- och energikrav
• arbetsmiljö
• samordning mot upphandling och produktion samt sidoprojekt                            
• omvärldsbevakning av frågor som påverkar projektet samt hantering av ändringar
• upphandling av tjänster, entreprenader etc. som erfordras för projektets genomförande. Samtliga inköp omfattas av LOU och stor vikt ska läggas vid affärsmässighet.
• överlämnande av projektet till hyresgäst och förvaltning

Projektledaren ansvarar även för ekonomin i projektet, från kalkyler och budget till fakturaattestering och uppföljning, prognostisering och riskanalys. Projektledaren tillsätter nödvändiga resurser i form av controller, kalkylkompetens och dylikt som krävs för en god och tillförlitlig ekonomistyrning.
Vi behöver också tänka hållbart i alla aspekter – ekonomi/affär, socialt och miljömässigt, liksom söka nya spännande användningsområden för att utnyttja anläggningen så väl som möjligt. Vi har givetvis en tät dialog med vår beställare inom Uppsala kommun för att tänka ihop kring funktioner, miljökrav och tillgänglighet i våra projekt.
Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och spännande arbete där du kommer att utvecklas som person i samspel med andra  !

Din bakgrund
Vi söker dig som har lång erfarenhet av att projektleda stora byggprojekt som beställare. Har du även erfarenhet av att ha jobbat som konsult eller entrepenör är det meriterande. Du har erfarenhet av upphandlingar av konsulter och entreprenader. Har du erfarenhet av upphandlingar enligt LOU är det meriterande.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker och har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv
  .

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
VD Eva Sterte 0708-56 39 56
Projektchef Conny Niklasson 0727-24 39 50

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Johan Marklund 018-727 46 45I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvilkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Om vår organisation
Sportfastigheter är ett ungt bolag inom Uppsala kommunkoncern som bygger utvecklar och förvaltar arenor och platser för idrott, fritid, rekreation och evenemang. Vi jobbar för både bredd-och elitidrott, liksom för alla som vill ha en hälsosam fritid.