Nyheter/information

181109
Gräsplanen schaktas bort och vi påbörjar nästa fas i projektet.

181106
Sista hemmamatchen spelades på Studenternas IP igår. Efter avslutad match fanns möjlighet att få med sig en bit av gräset eller en stol från läktaren.

181019
Utsikt från vån 2 i gymmet som öppnar på Studenternas 2020.

181008
Sveriges största gymkedja öppnar på Studenternas! Läs mer HÄR

181003
Bygget sett från S/SV där det nu också börjar hända en hel del.

180925
Det har hunnit hända en del sedan vi fotade senast. Vill du följa med i realtid kan du följa bygget via webbkamera genom att klicka här.

180828
På väg nedför backen på Sjukhusvägen ser bygget maffigt ut med regnmolnen bakom.

180817
Fantastiska färger vid matchen ikväll.

180815
Huvudbyggnaden mer framifrån så att man mer tydligt ser de två våningarna med läktare växa fram. Vill du vara uppdaterad i hur bygget går framåt kan du gå in och titta på webbkameran som finns på bygget. Länk till webbkameran och andra filmer hittar du här.

180808
Det har hänt en hel del.

180704
Veckans bild från bygget av den nya fotbollsarenan, det känns som att det går med bra fart frammåt.

180628
Träningsmatch Sirius-Hammarby med en växande ny huvudläktare i bakgrunden.

180615
Man börjar ana formerna av en ny huvudläktare.

180605
Vecka 23 ser bygget ut så här från den befintliga huvudläktaren med fotbollsplanen i härlig kontrast mot den grå betongen.

180530
Bygget på Studenternas v22, man kan nu stå på en del av entréplanet i huvudbyggnaden.

180521
Det är spännande att se bygget skrida framåt, här kommer bilder från vecka 20.

180515
Är du nyfiken på utvecklingen av Studenternas? Kom och upplev nya arenan för idrott, evenemang och möten redan nu. Vi visar 3D-film, en modell av arenan och svarar på frågor och funderingar om projektet. På plats finns ansvarig personal och politiker som arbetar för utvecklingen av Studenternas - Uppsalas nya arena för idrott, evenemang och möten.
Torsdag 24 maj kl 16-19 träffar du oss i Gränby centrum på torget i gallerian.
Varmt välkommen!

180508
Bygget på Studenternas börjar ta mer påtaglig form i och med att de första väggblocken kommit på plats.

180502
Bygget med den nya fotbollsarenan på Studenternas är i full gång. Nu är den stora tornkranen som ska användas vid bygget av huvudläktaren på plats. Det tog fyra dagar att montera kranen som är 62m hög och 51m lång. Det kommer även att användas mindre mobilkranar.

180418
Nya vepor på plats utmed Sjukhusvägen och runt Studenternas. Är du intresserade av att veta mer om de kommersiella lokalerna som byggs tillsammans med huvudläktaren läs mer här.

Trafikinformation i samband med öppnandet av Sjukhusvägen vid Studenternas
180913
Sjukhusvägen öppnas för gång- och cykeltrafik och trafik i båda riktningarna. Gång- och cykeltrafik passerar på den västra sidan av Sjukhusvägen med tanke på trafiksäkerheten utmed byggområdet vid Studenternas.

Uppsala vatten har slutfört arbetet med omläggningen av vattenledningen och Sjukhusvägen öppnas för trafik i båda riktningar. Gång- och cykeltrafik passerar byggområdet på den västra sidan av Sjukhusvägen. Den östra sidan utmed byggområdet är avstängd under hela byggtiden och det är inte tillåtet att cykla i vägbanan. Preliminärt öppnas den östra gång- och cykelvägen upp under andra halvåret 2019.

Avstängningen för gång-/cykeltrafik på den östra sidan gäller den del av Sjukhusvägen som går utmed byggområdet.

Busshållplatsen vid byggområdet är flyttad, den provisoriska busshållplatsen finns kvar på den östra sidan ovanför avfarten till Ulleråkersvägen i riktning in mot centrum.

Under hösten påbörjades bygget av den nya fotbollsarenan, kontor och verksamhetslokaler på Studenternas. Byggetapp I omfattar huvudläktare, entrébyggnad, entrétorg, kontorsbyggnad och södra läktaren. Vi skapar en helt ny fotbollsarena, ett nytt kommersiellt område och mötesplats för uppsalaborna.

Trafiksituationen kan komma att förändras och anpassas under de olika faserna av arenabygget som ska vara klart 2020. Förbipasserande bör vara uppmärksamma på skyltningen i området.

Vi bygger något som aldrig byggts förut i Uppsala. En arena mitt i staden är ett stort och omfattande projekt, vilket gör att vi inte kan undvika att det berör omgivningen. Vi hoppas att alla kan se det positiva i det som skapas och kan hantera störningarna under byggtiden på bästa sätt. Vårt fokus är trafiksäkerheten.

Trafiksäkerhet i fokus

  • Gång- och cykeltrafik passerar på västra sidan
  • Östra sidan avstängd för gång- och cykeltrafik
  • Förbjudet att cykla i vägbanan
  • Sänkt hastighet till 30 km/tim för all trafik
  • Busshållplats flyttad
  • Uppmärksamhet på skyltning i området

Frågor och svar

Nedan karta för trafiken vid byggområdet vid Studenternas.


171108
Idag gick startskottet för bygget av den nya fotbollsarenan på Studenternas. Ett symboliskt 1a spadtag gjordes genom att fotbollar sparkades iväg som start på projektet. 

170409
Anpassning av Studenternas IP inför premiär för Sirius i Allsvenskan, bl.a. nya entréer och kortsidesläktare i norr.