Upptäck stadens nyaste mötesplats

Nu börjar ett nytt kapitel för Studenternas. Platsen är densamma. Namnet är detsamma. Men innehållet har förändrats. Förutom en ny fotbollsarena för 10 000 åskådare finns här ett helt nytt torg - och en helt ny mötesplats i central Uppsala.

Mer än bara sport
Studan har genom historien varit en händelserik plats. Tidigt 1900-tal föddes idrottsplatsen Studenternas. Över hundra år senare är Studenternas så mycket mer än en fotbollsarena. Det är Uppsalas nyaste mötesplats - och en del av stadens största vardagsrum. Här finns café/restaurang, gym, butiker och kontor. Och alldeles intill ligger ett helt nytt torg - dubbelt så stort som Stora torget. Tusentals besökare lockas dit av maten, mötena, kulturen, upplevelserna, parken, ån och idrotten - varje dag. Söker du lokaler i de nya byggnaderna, läs mer här.

Vi ses på Studan!
Stadsträdgården blommar. På Studenternas möts Uppsalabor och fikar, kollar på gatuteater, tränar på gymmet, hänger på torget, äter mat eller paddlar kajak i Fyrisån. Och alldeles bredvid går 10 000 människor på fotbollsmatch. "Vi ses på Studan" kan man numera höra dygnet runt. Alla dagar i veckan, året runt.

Film, se den nya fotbollsarenan på Studenternas. 3D-filmen visar hur arenan planeras att se ut när den är klar. Fokus är på byggnaden och inte omgivningen runtom som inte helt stämmer med verkligheten. Vi reserverar oss för att vissa förändringar kan komma att ske under projektets gång.

Film som visar Studenternas under hösten 2017 inför byggstart.

Webbkamera, se vad som händer just nu nere på Studenternas.

Folder

Illustrationer Fojab arkitekter.