Upptäck stadens nyaste mötesplats

År 2020 börjar ett nytt kapitel för Studenternas. Platsen är densamma. Namnet är detsamma. Men innehållet har förändrats. Förutom en ny fotbollsarena för 10 000 åskådare finns här ett helt nytt torg - och en helt ny mötesplats i central Uppsala.

Mer än bara sport
Studan har genom historien varit en händelserik plats. Tidigt 1900-tal föddes idrottsplatsen Studenternas. Över hundra år senare, år 2020, är Studenternas så mycket mer än en fotbollsarena. Det är Uppsalas nyaste mötesplats - och en del av stadens största vardagsrum. Tusentals besökare lockas dit av maten, mötena, kulturen, upplevelserna, parken, ån och idrotten - varje dag.

Var med och skapa ett helt nytt torg
Om några år står den nybyggda forbollsarenan spelklar för 10 000 åskådare och här finns café/restaurang, gym, butiker och kontor. Och alldeles intill ligger ett helt nytt torg - dubbelt så stort som Stora torget. Att arenan ska byggas är beslutat och klart. Men vad som ska hända på ytan bredvid är helt öppet. Bondens marknad, poetry slam, konst, pokémon go, skate eller pardans?

Vi ses på Studan!
Tänk dig 2020; det är rätt snart. Stadsträdgården blommar. På Studenternas möts Uppsalabor och fikar, kollar på gatuteater, tränar på gymmet, hänger på torget, äter mat eller paddlar kajak i Fyrisån. Och alldeles bredvid går 10 000 människor på fotbollsmatch. "Vi ses på Studan" kan man numera höra dygnet runt. Alla dagar i veckan, året runt.

Folder

Illustrationer Fojab arkitekter.